Dünyanın 7 Harikasını bilmek size neler kazandırır, hiç düşündünüz mü? Efsaneler, aşk hikayeleri, sosyal yaşam, Antik çağın gizemi ve dahası...
Peki bu “7 Harika” hakkında bildiklerimiz nelerdir? Bu “7 Harika” bir liste midir? Eğer liste ise nasıl oluşmuştur? Bu listeyi kim oluşturmuştur? Antik çağda yaşamış çeşitli gözlemciler tarafından listelendiği rivayet edilen ve Akdeniz ve Orta Doğu’nun önde gelen mimari ve heykeltıraşlık eserleri nasıl bu listeye girdiler? MÖ 2. Yüzyılda yaşamış Sidon’lu yazar Antipater ve Bizanslı matematikçi Philon’un anılarında sözü edilen eserler bu listeye ışık tutan yapıtlardan sadece ikisidir. “Dünyanın 7 Harikası” online eğitimi ile tüm bu soruları aydınlatabilirsiniz.
Giza Piramitleri
Olympia, Zeus Heykeli
Babil’in Asma Bahçeleri
Efes, Artemis Tapınağı
Halikarnassos Mozolesi
Rodos Colosse Heykeli
İskenderiye Feneri
1966 yılında Biga’da dünyaya gelmiş olan rehberimiz, Işıklar Askerî Lisesi’nden mezun olmuştur. Kara Harp Okulu’nda iki yıl eğitim aldıktan sonra, Ankara’da Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde İtalyan Filolojisi ve İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde Fransız Dili ve Edebiyatı bölümlerinde okumuş ve 1989 yılında Club Med’de çalışmaya başlayarak turizm sektörüne geçiş yapmıştır.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 1992 yılında açtığı kurslar sonrasında turist rehberi olan Mehmet Kürkçü, 2004 yılında sanat tarihi okumak üzere üniversiteye geri dönmüştür.
Fransa’nın Grenoble kentinde, Université Pierre Mendes France’da aldığı lisans eğitimi sonrasında Sanat Tarihi ve Arkeoloji Yüksek Lisansı için Paris Sorbon Üniversitesi’ne davet edilmiş ve aynı disiplindeki doktorasını da “onur” derecesiyle yine Sorbon Üniversitesi’nde 2014 yılında tamamlamıştır. Yurt dışında Apollonia (Arnavutluk), ardından Türkiye’de Tlos, Patara, Aizanoi, Aigai ve Phaselis’te kazılara ve yüzey araştırmalarına katılmıştır. Doktora tezi sürecinde Termessos Antik Kenti’nde altı dönem yüzey araştırmaları gerçekleştirmiş ve Akdeniz Havzası’ndaki birçok antik kentte araştırmalarda bulunmuştur.
Yurt içi ve yurt dışında bilimsel organizasyonlara katılan rehberimizin, ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde makaleleri yayınlanmıştır ve arkeoloji kitaplarından bölüm çevirileri de bulunmaktadır.
Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) rehberlik fakülteleri ve meslek yüksekokulu öğrencileri için düzenlediği, tüm Türkiye’yi kapsayan eğitim ve uygulama gezilerinde eğitmen rehber ve gözetmen olarak görev almış ve ayrıca İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde çeşitli alanlarda dersler vermiştir. Türkiye’deki profesyonel turist rehberi sertifikası yanında, tüm Fransa’da geçerli “guide – conferencier” belgesine de sahiptir. Bu bölümlerde gördüğü eksiklikleri ve yanlış uygulamaları kapsayan çalışmalarını, 17. Ulusal Turizm Kongresi’nde dile getirmiş ve ardından 3. Turizm Şurası Bilimsel Heyeti’ne davet edilmiştir.
Deneyimli rehberimiz, kendi alanındaki rehberlik çalışmalarına Antonina Online Mektep bünyesinde sanal ortamda devam etmektedir.
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapın ya da kayıt olun.